WK voetbal

Door Klaas Jelle Koffeman op 04 juni 2014


Binnenkort start het WK voetbal weer. Nu ben ik geen voetbalfan maar voor de restanten van pluis is het natuurlijk wel ideaal. Rokjes en pruiken kun  je goed van het oranje pluis maken! Maar ja, dan moeten we wel eerst een oplossing en een goed alternatief hebben. De ideeën stromen langzaam binnen. En alles zullen we moeten wikken en wegen naar de kans van slagen. Uiteindelijk komen we er wel. Helaas dus dit WK nog geen pluis op de tribunes, maar misschien voor het EK in 2016 al wel?  

Het lijkt allemaal zo simpel maar alles moet wel een zware duurzaamheidtest ondergaan, dat kost weer tijd. Je hoort van kunstvezels die sterker dan staaldraad zijn helaas kunnen die dan weer niet tegen uv-licht. Misschien denken we wel te moeilijk. 
 
Als we naar de natuur kijken dan staan we nog steeds versteld van wat een spin voor elkaar krijgt. Ten eerste een mooi stukje vakwerk zoals hij zijn web in elkaar weet te zetten. En dan zijn we ook nog eens jaloers op de sterkte van zijn bouwwerk en als klap op de vuurpijl het is ook nog 100% biologisch! 
 
En wij? Naar de maan en naar Mars, geen probleem. Drie astronauten naar het ISF, ook geen probleem en niemand kijkt er eigenlijk nog raar van op. Fototoestel, filmcamera, tekstverwerker, telefoon, 20 jaar geleden had je daar een auto vol aan apparatuur voor nodig, tegenwoordig steek je het in je zak en heeft een jochie van tien jaar er al verstand van. 
 
Gezien de snelheid van de technische ontwikkelingen ben ik er dus gerust op dat we voor zoiets simpels als pluis een oplossing vinden. Vraag is alleen uit welke hoek de oplossing gaat komen. En het zal mij niets verbazen als die uit een zeer onverwachtse hoek komt. Goed om ons heen kijken dus.
 
 

KJK-FD-281 

terug